Over mijzelf

Ik ben Jacqueline van Dijck, gediplomeerd en gecertificeerd (loopbaan)coach en lid van de NOLOC. Ik werk zowel in opdracht voor organisaties als voor particulieren en doe dit zelfstandig en/of samen met collega coaches.

Jarenlang werkte ik in allerlei commerciële functies binnen het bedrijfsleven. Mijn keuzes – voor de HEAO en voor de banen die daarbij aansloten – waren altijd heel logisch en heel rationeel. En toch ontbrak er iets in mijn werk. Als kind was ik al gefascineerd door het gedrag van de mens; wat gebeurt er nu echt van binnen, wat drijft de mens? Ik wilde me op dit gebied verder ontwikkelen en dus moest ik zelf een keuze maken.

In 2009 gaf ik mijn loopbaan een nieuwe wending. Ik volgde diverse post-hbo-opleidingen op het gebied van coaching en loopbaanmanagement en ging aan de slag als (loopbaan)coach en trainer. Ik volgde mijn hart en mijn hoofd en besloot doelgericht te werk te gaan. En dat werkte! Want vanaf dat moment heb ik veel cliënten mogen begeleiden in de zoektocht naar zichzelf en ook in relatie tot hun eigen ontwikkeling en missie binnen hun leven. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe uitdagend dit proces kan zijn, maar ook wat het je kan geven als je weer de regie pakt over je leven en weer helder hebt welke koers je wil gaan varen.

Ieder mens is op zijn eigen manier uniek, maar de vraag is of de mens zijn eigen talenten, drijfveren, ontwikkelpunten en passie ook kent! Iemand die zichzelf goed kent, weet waar hij naar toe wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Soms is daar hulp bij nodig en juist in deze zoektocht lever ik graag een bijdrage.

De rode draad binnen mijn vak als coach en trainer is ontwikkeling van talenten, persoonlijk leiderschap en het ontdekken van iemands passie. Ik zet aan tot ontplooiing van aanwezige talenten en help mens en organisatie hun obstakels te overwinnen. Hierdoor worden transformaties mogelijk, met als gevolg persoonlijke en professionele groei en worden er nieuwe dingen gecreëerd!

Mijn werkwijze is open, persoonlijk en oplossingsgericht.

Nieuwsgierig naar mijn uitgebreide CV, met alle opleidingen en werkervaring? Raadpleeg dan mijn LinkedIn-profiel.

Bekijk ook hier mijn referenties.