Over mijzelf

Ik ben Jacqueline van Dijck, gediplomeerd en gecertificeerd coach en lid van de NOLOC. Ik werk zowel in opdracht voor organisaties als voor particulieren en doe dit zelfstandig en/of samen met collega coaches.

Jarenlang werkte ik in allerlei commerciële functies binnen het bedrijfsleven. Mijn keuzes – voor een financiële opleiding en voor de banen die daarbij aansloten – waren altijd heel logisch en heel rationeel. En toch ontbrak er iets in mijn werk. Als kind was ik al gefascineerd door het gedrag van de mens; wat gebeurt er nu echt van binnen, wat drijft de mens? Ik wilde me op dit gebied verder ontwikkelen en dus moest ik zelf een keuze maken.

In 2009 gaf ik mijn loopbaan een nieuwe wending en ging aan de slag als coach en trainer. Ik volgde mijn hart en mijn hoofd en besloot doelgericht te werk te gaan. En dat werkte! Want vanaf dat moment heb ik veel cliënten mogen begeleiden in de zoektocht naar zichzelf en in hun ontwikkeling qua persoonlijk leiderschap en loopbaan. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe uitdagend dit proces kan zijn, maar ook wat het je kan geven als je weer de regie pakt over je leven en weer helder hebt welke koers je wil gaan varen.

Het verlangen om te groeien als mens en als professional zit in mijn genen. Ik wil graag alles uit het leven halen en trouw zijn aan mijn eigen waardes. Dit betekent dat je soms keuzes moet maken die spannend zijn en hier is lef voor nodig is. Maar de ervaring heeft mij geleerd dat iedere stap, hoe klein ook een boost aan energie kan geven. Immers jij hebt dan de leiding genomen! Dit noem ik echt léven.

Om die stap te zetten is het belangrijk dat jij jezelf goed kent. Wat maakt jouw uniek, waar liggen jouw talenten, drijfveren en passie en waar wil jij naar toe in jouw leven? Soms heb je daar hulp bij nodig en juist in deze zoektocht lever ik graag een bijdrage.

Binnen mijn vakgebied ben ik gespecialiseerd op het gebied van persoonlijk leiderschap, loopbaan-, talentontwikkeling en vitaliteit. Ik heb een brede psychologische achtergrond qua opleidingen (zie onderstaand). Daarnaast leid ik toekomstige loopbaancoaches op binnen de beroepsopleiding loopcoaching & leiderschap bij Vista Nova op het gebied van zingeving en vitaliteit.

Ik sta bekend om mijn openheid, empathie en eerlijkheid, benoem wat ik zie en kom gemakkelijk tot de kern. Graag zet ik jou, jouw medewerker of jouw team aan tot ontplooiing van de aanwezige talenten. Hierdoor worden transformaties mogelijk, met als gevolg persoonlijke en professionele groei en worden er nieuwe dingen gecreëerd!

Nieuwsgierig naar mijn uitgebreide CV, met alle opleidingen en werkervaring? Raadpleeg dan mijn LinkedIn-profiel of onderstaande lijst.

Bekijk ook hier mijn referenties.

2020 CRS-stress preventie
CRS centrum
2018-2020 Master Loopbaanmanagement/module duurzame inzetbaarheid
Open Universiteit
2019 Intensieve training Systemisch Kijken
Parre en Deden
2018 WEA (Werk Energie Analyse) gecertificeerd/ licentiehouder
2017-2018 ACT Acceptance and Commitment Therapy (3e gedragstherapie)
See True
2016-2017 Jaaropleiding (post HBO)
Academie voor innovatief trainen Arnhem
2016 Positieve psychologie
See True
2016 TMA (Talent Motivatie Analyse) gecertificeerd/licentiehouder
2014-2015 Ambacht van het hart (professioneel begeleiden)
Phoenix Utrecht
2011-2014 Professionele communicatie/coachopleiding (o.a. systemisch werken/Transactionele analyse, NLP)
Phoenix Utrecht
2009-2010 Beroepsopleiding Loopbaan Coaching
Hoogendijk (nu Vista Nova)
2008 NLP
Hearth systems